AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Belen tava ve şehriye pilavı tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. "Bugün ne pişirsem?" diye internette araştırma yapıyorsanız belen tava ve şehriye pilavını deneyebilirsiniz. Benim Yemeğim'de yer alan tarifleri ekran başında kaçıranlar için adım adım anlattık.
Belen tava ve şehriye pilavı evde bulunan soğan, sarımsak, salça, şehriye ve kuşbaşı etle hazırlanıyor. Farklı yemek tarifi arayanlar için nefis lezzet olan belen tava hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofranızda iştah kabartacak. İşte belen tava ve şehriye pilavı tarifi...
BELEN TAVA İÇİN MALZEMELER
200 gram kuzu kuşbaşı
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz
BELEN TAVANIN YAPILIŞI
Soğanları ince ince doğruyoruz. Biberlerin çekirdeklerini aldıktan sonra kuşbaşı doğruyoruz. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz. Sarımsağı havanda eziyoruz. Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Malzemelere tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırıyoruz. Harcı fırın tepsisine alıyoruz. Domates salçası ve kekiğe sıcak su ekleyip çırptıktan sonra harca ekliyoruz. Fırında 30 dakika pişiriyoruz.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVININ YAPILIŞI
Tereyağını zeytinyağıyla erittikten sonra arpa şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve sıcak suyunu ilave edip demlenmesi için bekliyoruz. Tabağa önce arpa şehriyeyi onun üzerine de belen tavayı yerleştiriyoruz.