Kabarmış kek daha lezzetli geliyor. Kek yaparken püf noktaları atlamadan yapmak kekin kabarmasını sağlıyor. Peki keki kabartmak için neler yapılmalı?
Lezzetli ve hünerli bir kekin en önemli özelliği kabarık olması. İştekekin kabarmasını sağlayan püf noktalar...
Kek neden kabarmaz?
İlk 20-25 dakika içerisinde fırınınızın kapağını açarsanız ısı değişiminden dolayı kekiniz kabarmayabilir.
Kekin pişip pişmediğiniz bıçak gibi sert bir şeyle kontrol etmek yerine kürdan testi uygulamalısınız.
Kullandığınız malzemeler taze değilse kekiniz kabarmayacaktır.
Kullandığınız yumurta gibi malzemeleriniz çok soğuksa kekiniz kabarmayabilir.
Unu elemeden kullanıp, unun hava almasının önüne geçmişseniz kekiniz kabarmayabilir.