Canan Karatay tarafından paylaşılan et pişirme önerileri sayesinde hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli et tüketmek mümkün olabiliyor. Canan Karatay'ın açıklamalarında özellikle bir baharat ön plana çıkabiliyor. Nitekim Canan Karatay, söz konusu baharatın her türlü kuşbaşı ete yakışacağını belirtti.
Canan Karatay, et pişirme önerileri ilgili açıklamalarda bulundu. Sizler için Canan Karatay'ın et pişirme önerilerini bir araya getirdik. İşte söz konusu et pişirme tavsiyeleri şu şekilde;
Et, ızgarada pişirilmek isteniyorsa, etin önce harlı sonra ağır ateşte pişirilmesi gerekiyor. Bu sayede kabuk yapan et suyunun dışarıya çıkması önlenebilir.
Izgara yapılmak isteniyorsa, hafif ateşte yapılmalı. Etler buzdolabından alındıktan sonra biraz bekletilmeli ve ızgara yapıldıktan sonra tuz serpilmeli.
Tencere kebapları yapılacaksa, karanfil ya da tarçın tercih edilebilir. Bunun yanı sıra karabiber her türlü kuşbaşı ete yakışır.
Kebaplarda ve yahnilerde, önce biraz yağ eklenerek et hiç su konulmadan bıraktığı suyu çekene kadar kısık bir ateşte pişirilir. Ancak fazla esmerleşmemesi gerekir. Eğer et tek başına pişecekse, çok az miktarda sıcak su eklenir. Ayrıca bu şekilde pişirildiğinde tuz baştan atılmaz. Çünkü bu durum eti sertleştirir.
Proteini arttırmak için içine farklı sebzeler (havuç, soğan, kereviz, sarımsak gibi) eklenebilir. Haşlama işleminden sonra söz konusu sebzeler et ile birlikte de servis yapılabilir, ezilerek et suyuna katılıp çorba olarak da tercih edilebilir.
Etler fırında sebze ilavesi ile pişirilirse yumuşak olmasının yanı sıra vitamin kaybı da olmaz.
Canan Karatay'ın yukarıdaki et pişirme tavsiyeleri uygulandığında, daha sağlıklı et tüketmek mümkün olabiliyor. Nitekim Canan Karatay'ın et pişirme tavsiyeleri, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber daha da merak edilir oldu.