Erzurum'un nefis kahvaltılığı! Yumuşacık lalanga tarifi! Püf noktası hamurunun kek kıvamında olması

Kahvaltılık tarifleri arasında yer alan lalanga Erzurum'a ait. Lalanga için kaşar peyniri kullanılıyor. Püf noktası ise hamurunun kek kıvamında olması. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Lalanga kaşık ile alınıp tavada kızartılır. Hem doyurucu hem lezzetli hem de pratik tariflerden biri olan lalanga nasıl yapılır? İşte yanıtı...

LALANGA İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

220 ml süt

2/3 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı un

YAPILIŞI

Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır.

Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir.

Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır.

Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alır ve kızdırılır.

Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır.

Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.

Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.

Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.

Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.

Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.