AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğadaki en güçlü protein kaynağı olan mantarı uzmanlar özellikle kış aylarında fazlasıyla tüketilmesi tavsiye edilir. Kemik gelişiminden bağışıklığı güçlendiremeye kadar faydalar sağlayan mantarın en lezzetli halini sizler için bir araya getirdik. Özellikle çalışan kişiler için ya da aniden gelen misafirleri karşılamak için yapılan bu eşsiz lezzet damaklarınızda iz bırakacak.
Mantarları seçerken kültür mantarı ve iri olmasına dikkat ediniz. Mantarları buzluğa atıp daha sonrada kızartabilirsiniz.
MALZEMELER
500 gram kültür mantar
200 gram kaşar
100 gram un
100 gram süt
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
YAPILIŞI
Kültür mantarları iyice yıkayın.
Tam orta kısımlarını delin.
Ardından fırça yardımıyla yağlayın.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
10 dakika bekleyip çıkartın.
O sırada bir kasede un, süt, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı blendırdan geçirin.
Ardından mantarların içine uzunlamasına kaşarları kesip yerleştirin.
Sonra karışıma batırıp kızgın yağa atın.
Afiyet şifa olsun....