En basit yemek tarifi! Tam bir protein deposu olan: Mantar kızarması nasıl yapılır?

Protein bakımından kırmızı etle yarışan mantarın en lezzetli halini sizler için derledik. Dünyanın en basit yemeği olarak geçen mantar kızarmasını yapmaya hazır mısınız? Bu tarif çalışanlar için kurtarıcı oluyor. İşte mantar kızartmasının tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğadaki en güçlü protein kaynağı olan mantarı uzmanlar özellikle kış aylarında fazlasıyla tüketilmesi tavsiye edilir. Kemik gelişiminden bağışıklığı güçlendiremeye kadar faydalar sağlayan mantarın en lezzetli halini sizler için bir araya getirdik. Özellikle çalışan kişiler için ya da aniden gelen misafirleri karşılamak için yapılan bu eşsiz lezzet damaklarınızda iz bırakacak.

Mantarları seçerken kültür mantarı ve iri olmasına dikkat ediniz. Mantarları buzluğa atıp daha sonrada kızartabilirsiniz.

MANTAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

500 gram kültür mantar

200 gram kaşar

100 gram un

100 gram süt

Bir tatlı kaşığı kabartma tozu

Bir tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

YAPILIŞI

Kültür mantarları iyice yıkayın.

Tam orta kısımlarını delin.

Ardından fırça yardımıyla yağlayın.

200 derece ısıtılmış fırına koyun.

10 dakika bekleyip çıkartın.

O sırada bir kasede un, süt, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı blendırdan geçirin.

Ardından mantarların içine uzunlamasına kaşarları kesip yerleştirin.

Sonra karışıma batırıp kızgın yağa atın.

Afiyet şifa olsun....

Pastane poğaçalarına taş çıkaran tarif! Yumuşacık poğaça nasıl yapılır?