El açması tadında hazır yufkalı börek tarifi! Sarısı üzerine sürülmeli, uzun taraflar rulo yapılmalı

Hazır yufkalı börek el açması tadında ama oldukça zahmetsiz. Peki 10 dakikada hazırlanan ve asla bayatlamayan börek nasıl yapılır? İşte akşam yemeğine acil yapabileceğiniz o tarif...

Soda ile çıtır çıtır olan hazır yufkalı börek tarifi merak ediliyor. 6 kişinin doyabileceği hazır yufkalı börek nasıl yapılır? İşte mis kokusuyla iştah kabartan börek tarifi...

Hazır yufkalı böreği akşam yemeklerine veya öğle oturmalarına yapabilirsiniz.

HAZIR YUFKALI BÖREK TARİFİ

4 adet taze yufka

1 çay bardağı soda

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 dolu yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

İç harç için;

2 demet ıspanak (500 g)

1 kalıp beyaz peynir (150-200 g)

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)

Üzerine;

1 adet yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

Ispanakları güzelce yıkayın çiğden doğrayın içine diğer malzemeleri ekleyip, elinizle güzelce ovalaştırın. Sos için tüm malzemeleri bir kapta pürüzsüz çırpın.

Yufkayı tezgaha açıp, üçgen şeklinde 4 parçaya bölün.

1 üçgen yufkaya 2-2,5 yemek kaşığı sostan döküp, fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde sürün iç harcından serpiştirip, ilk olarak yanlardaki köşeleri biraz içeri katlayıp, uzun tarafından rulo yapın.

Ruloyu çok sıkı olmayacak şekilde sarıp gül şekline getirin. Yağlı fırın tepsisine aralık bırakarak alın kalan sosu üzerine fırçayla sürün ve yarım saat bekletin.

Yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpın böreklerin üzerine sürün önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.