AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En sevilen lezzetlerden biri olan tantunin en pratik ve ekonomik yöntemini derledik. Tavuk tantuniyle hızlı bir akşam yemeği yapabilirsiniz. Damaklarda tat bırakan bu eşsiz lezzeti ara öğünlerde de tercih edebilirsiniz.
Sumaklı soğanın, maydanozun, yarım ekmeğin tavukla buluştuğu tantuni lezzetinin püf noktaları sizlerle...
Bir parça tavuk göğsü
Yarım kuru soğan
Bir çay kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Bir tane közlenmiş biber
Yarım domates
Orta boy ekmek
Saç tavanın içine tavukları parmak ucu büyüklüğünde keserek koyun. İçine bir yemek kaşığı sirke ve yarım çay bardağı sıvı yağ koyun.
Tavuklar pişince üzerine küp küp domatesleri kesip koyun. Domatesin kabuklarını soyun.
Akabinde közlenmiş biberi kesip ekleyin.
Dilediğiniz baharatları ekleyin.
Bir tabakta soğanları ince ince doğrayın. Üzerine sumak dökün.
Daha sonra ekmeğin ortasını açın.
İçine tavuk karışımını ekleyin.
Sumaklı soğanı da koyu. Tavuk tantuni servise hazır!
Afiyet şifa olsun...