Ebru Şallı sağlık deposu yemek tariflerini mutfağında deniyor. Zaman zaman ise takipçileriyle paylaşıyor. İşte Ebru Şallı'nın en sevdiği yemeklerden biri olan zeytinyağlı börülce tarifi...
ZEYTİNYAĞLI DENİZ BÖRÜLCESİ İÇİN MALZEMELER
3 diş sarımsak
1 demet deniz börülcesi
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin.
Deniz börülcesini ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın.
Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.
Zeytinyağlı deniz börülcesini, karides güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.