Ebru Şallı'nın çilekli güllaç tarifi merak ediliyor. Peki çilekli ve sağlıklı güllaç nasıl yapılır? İşte yanıtı...
EBRU ŞALLI'NIN GÜLLAÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 paket güllaç yufkası
1 litre laktozsuz süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Süsleme için
Çilek
Yabanmersini
YAPILIŞI
Güllaç yufkasını hazır edin. 1 litre laktozsuz süte 2 yemek kaşığı şeker koyup 1 paket vanilya ile tatlandırın.
Sütü bir taşım kaynatın.Çilek ve yabanmersinleriniz hazır olsun.
Güllaç yufkasını yaprak yaprak kaba dizin ve sütle ıslata ıslata döşeyin.
Yarısına gelince , 1 kase cekilmiş cevizi bolca serpin.
Dilimlediğiniz çilek ve yabanmersinlerini de koyup , tekrar güllaç yufkalarını üst üste sütle ıslatarak çilekleri kapatın.
Sonra en üste çilek ve yabanmersini koyup oda ısısında 20 dk. dinlendirip buzdolabına alın.
İyice soğutarak 2 saat buzdolabında dinlendirin ve serin serin servis edin.