AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yumuşacık yapısıyla ağızlarda dağılan kedidili pasta tarifini sizler için en kolay şeklini araştırdık. Krema ile buluşan bu enfes lezzeti sadece 20 dakikanızı alır. Bunun için evde her zaman bulunan malzemeleri kullanabilirsiniz. Dolu dolu kreması ve tadıyla hem damaklarda hem de hafızalarda yer eden kedidili atlı tarifi İtalya mutfağından hayatımıza girdi.
Yapımı da lezzeti de oldukça harika olan kedidili pasta tarifi ülkemizde biraz da olsun yapımı farklılık gösterdi.
10 tane kedidili
1 su bardağı süt
Kreması için;
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya
Bir tencerenin içine tereyağını eritin. Akabinde unu, vanilyayı ve sütü boşaltıp dipten karıştırın.
Akabinde kedidilerini sütte ıslatın ve tepsiye dizin üzerine muhallebiyi dökün.
Süslemek içinde isterseniz kakao tozu dökebilirsiniz.
Dilimlere ayırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun...