Muz kararması problemi ile birçok insan karşılaşmıştır. Çünkü sevilerek tüketilen muz, pek çok insanın evinde bulunuyor. Ancak hevesle toplu bir şekilde alınan muzların zamanla karardığı görülüyor. Bu durum birçok insanın canını da sıkabiliyor. Öte yandan muz kararmasını önleyebilecek bazı yöntemler de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.
Muz kararmasını önleyebilecek birçok farklı yöntem bulunabilir. Ancak muz kararmasını önleyebilecek en etkili yöntemlerden biri, doğru şartlarda muhafaza etmek. Nitekim doğru şartlarda muhafaza edilen muzun tüketim ömrünün artığı görülebilir. Çünkü kararma problemi ile daha geç karşılaşabilir. Ayrıca muzları doğru şartlarda muhafaza etmek için serin ve kuru ortamda saklanmasına dikkat edilmesi öneriliyor. Öte yandan arasında çürüyenler varsa, ayıklanması tavsiye ediliyor.
Serin ve Kuru Ortam: Serin ve kuru ortamda saklanan muz, kararma problemi ile daha geç karşılaşabilir. Öte yandan oda sıcaklığında veya direkt güneş ışığının altında bırakılan muz, daha erken olgunlaşarak kararabilir. Nitekim muzların 12 ila 15 derece sıcaklık aralığında tutulması öneriliyor.
Çürüyenler Ayıklanmalı: Muzların içinde çürüyenler varsa, ayıklanması öneriliyor.