Kahvaltılarda sıklıkla görülebilen pankek, en sevilen yiyeceklerden biri olarak biliniyor. Pankek tarifi hazırlanırken birkaç püf noktaya dikkat edilmesi, daha lezzetli bir yiyecek ortaya çıkmasına yol açabiliyor.
Pankek tarifinin hazırlanması ortalama 15 dakika sürüyor. Bu tarif 2 kişilik olarak belirtiliyor. Ancak isteğe bağlı olarak malzemeler arttırılabilir ya da azaltılabilir. Söz konusu pankek tarifi ile ortalama 17-18 adet küçük sade pankek elde edilebiliyor.
GEREKLİ MALZEMELER
1 adet yumurta.
Yarım su bardağı süt.
1 paket vanilya.
1 yemek kaşığı şeker.
1 su bardağından 1 parmak az olacak şekilde un.
Yarım paket kabartma tozu.
Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
Akabinde un, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek pürüzsüz hamur elde edilene kadar karıştırılır.
Tava çok az yağ ile yağlanır. Peçetenin yağa çok az batırılması ve tavaya sürülmesi bile yeterli olabiliyor. İlk pişirmede hamurun yapışma ihtimali olabiliyor. Devamında hiç yağ kullanmaya gerek kalmıyor.
Sonra hazırlanan pankek hamurunun içinden ortalama 1 yemek kaşığı alınır ve tavaya aralıklı olacak şekilde dökülür. Çok yakın dökülürse çevirirken hamurlar birbirine yapışabilir.
Orta ateşte ocak açılır ve pişirme işlemi için tava ısıtılır. Akabinde ilk pişen pankek bölünür ve ortasının pişip pişmediği kontrol edilir.
Üzeri göz gibi delik olan pankekler çevrilir.
Tüm hamur aynı şekilde pişirilir ve hazır hale getirilir.
Sonrasında afiyetle tüketilebilir.
Yumurta ve şekerin güzelce çırpılması gerekir.
Şeker miktarı damak tadına göre ayarlanır. Ayrıca beraberinde tüketilecek yiyeceğe göre de şeker ayarlaması yapılabilir.
Pankekler ince oluyorsa hamura un eklenmesi gerektiği anlamına gelir. Böyle bir durumda 1 kaşık un eklenerek karıştırılır ve pişirmeye devam edilir.