Çocukları sofraya oturtan kaşık dökmesi tarifi! Kahvaltılık lezzetli kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Çocuklar bu kahvaltılığa bayılıyor. Dereotu kaşık dökmesi hem çok doyurucu hem lezzetli. Kabartma tozuyla kabaran ve lezzetlenen kaşık dökmesi içerisine hangi malzemeler girer? İşte yanıtı...

Kaşık dökmesi içerisine konulan malzemeler azar azar eklenmeli. Dışı kızarmış olsa sa içi yumuşacık olsun diye kaşık dökmesinin kıvamını tutturmak çok önemli. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Dereotlu kaşık dökmesi çok lezzetli. Bu kaşık dökmesi içerisine böreklik peynir de giriyor. Peki çocukların severek tüketeceği kaşık dökmesi nasıl yapılır? Kaşık dökmesinin kıvamı nasıl tam olur?

DEREOTLU KAŞIK DÖKMESİ

Kahvaltılık kaşık dökmesi içerisine dereotu ve maydanoz da giriyor. Bu kahvaltılık şişkinlik yapmıyor. Yükse doyuruculuk özelliğine de sahip.

2,5 su bardağı süt

3 adet yumurta

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un (dikkatli ekleyelim)

İç malzemesi için

1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 su bardağının yarısı böreklik peynir

Pişerken üzerine sürmek için

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Un hariç tüm malzemeleri koyup sıra gözetmeden ekleyelim ve çırpalım.

Unu dikkatli ekleyerek kalın bir hamur yapıyoruz.

Maydonoz dere otu ve peyniri ilave edip tekrar karıştıralım.

Tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım ocağı orta ateşe alalım.

Hamurdan kaşıkla hamur alıp sıvı yağ sürdüğümüz tavaya bırakalım.

Kaşık dökmesinin altı kızarınca ters çevirip diğer tarafı da kızarınca ocaktan alalım.

Hepsi bittikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.