Çıtır börek arayanlara pırasalı börek tarifi

Pırasayı sevmeyenler pırasa böreğini deneyince fikrini değiştiriyor. Çünkü pırasa böreği bir kere denendiğinde vazgeçilmeyen popüler börek tariflerinden biri. Pırasa böreğinin yapılışı bildiğiniz börekler gibi. Tek yapmanız gereken pırasalı harcı lezzetli hazırlamak. İşte nefis pırasa böreği tarifi ve malzemeleri…

Pırasa böreği tarifi merak ediliyor. Normalde pırasayı çok sevmeyenlerin bile severek tükettiği pırasa böreğini yapmak çok kolay. Tek yapmanız gereken pırasalı harç hazırlamak. Bunun içinde evde bulunan malzemeler yeterli. Pırasalı böreğin yufkasını kendiniz de açabilirsiniz. Böreğin yumuşak olmasını isterseniz yufka aralarına süt ve sıvıyağ karışımı sürün. Pırasalı böreğin çıtırlığını pişme süresine göre ayarlayabilirsiniz.

PIRASA BÖREĞİ MALZEMELER

1 kilo yufka

1 kilo pırasa

2 tane havuç

1 tane yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı yoğurt

Tuz, karabiber, pul biber

2 çorba kaşığı tereyağı

Çörek otu

PIRASA BÖREĞİ TARİFİ

Pırasalı börek tarifi için önce pırasalı harcı hazırlayın. Pırasaları ayıklayıp, temizce yıkayıp, ince ince doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tencereye alıyoruz.

Onlar yumuşarken havuçları temizleyip rendeliyoruz ve yumuşayan pırasalara ekleyip kavuruyoruz.

Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatıyoruz.

Yufkayı açıp üzerine süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız harçtan kaşıkla gezdiriyoruz.

Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine ve rulo olarak sarıyoruz. Gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsinin ortasına alıyoruz.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp rulo sarıp tepsideki yufkanın etrafına doluyoruz.

Tüm yufkalar bitince kalan sıvı harcı böreğin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.

Çekince tereyağını bıçakla minik parçalar halinde böreğin üzerine dağıtıyoruz.

Çörek otu serpip 190 derece önceden ısınmış fırında pişirip sıcak servis ediyoruz. Pırasalı börek hazır. Afiyet olsun.