Avokadolu kahvaltılık tarif oldukça şifalı. Çünkü bu tarifin içerisine giren her malzeme çok sağlıklı. İçerisinde badem ve yeşillikler var. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...
CİLT DOSTU AVOKADOLU KAHVALTILIK
Malzemeler:
2 porsiyon için
2 avokado
4 yumurta (S)
Değirmenden tuz, karabiber
30 gr file badem
1/2 demet kişniş yeşillikleri
yaklaşık 1 kg deniz tuzu (dengelemek için)
Hazırlanışı:
Fırını 200 °C'ye ısıtın, bir tepsiye deniz tuzunu yayın. Avokadoları ikiye bölün ve ortasındaki çekirdeği çıkarın. Bir çay kaşığı ile girintileri biraz büyütün ve tuz ve karabiber serpin. Avokado yarımlarını tuz yatağına koyun.
Yumurtaları dikkatlice kırın ve onları avokado yarısına kaydırın (sarının sağlam kalmasını istiyorsunuz). Tepsiyi fırına koyun ve avokadoları yumurta akı katılaşana kadar 5-7 dakika pişirin.
Bu sırada dövülmüş bademleri bir tavada altın sarısı renk alana kadar kavurun. Kişnişi yıkayın, sallayın ve yapraklarını kabaca doğrayın. Avokadoları çıkarın ve yumurtaları hafifçe tuzlayıp biberleyin. Kişniş ve file badem serperek servis yapın.
Çıtır baget veya balkabağı onunla iyi gider.