Çayın yanına enfes limonlu kek tarifi! Hamurun kulak memesi kıvamından daha sıvı olması

Limonlu kek akşam oturmalarına yapabileceğiniz bir lezzet. Diğer hamur işi tariflerinden daha az malzeme ile yapılan limonlu kek sadece 20 dakikada hazır olabiliyor. Peki limonlu kek nasıl yapılır?

Limonlu kek aromatik bir lezzete sahip. Yumuşacık bir kek olan limonlu kek kısa sürede pişiyor. Peki limonlu kek nasıl yapılır?

Limonlu keki en fazla çocuklar seviyor. Sade ve damakta kalan lezzeti ise asla unutulmuyor.

LİMONLU KEK TARİFİ

3 adet yumurta oda sıcaklığında olmalı

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket hamur kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limon kabuğu rendesi (ince rende olacak)

1 adet limonun suyu

2.5 su bardağı un

YAPILIŞI

Öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikser ile çırpalım yaklaşık olarak 5 dk.

Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt,limon rendesi ,vanilya ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip spatula yavaş yavaş karıştıralım.

Önceden yağ sürdüğümüz kare borcama hamurunuzu dökelim.

170 derece fırında fanlı ayarda 20/25 dk pişirelim ve sürekli kontrol edelim.

Herkese afiyet olsun.