Çay demlenen kadar hazır oluyor! Ağızda eriyen 10 dakikalık dereotlu poğaça tarifi

Dereotu sevenler bu tarifi mutlaka denemeli. Çay eşliğinde lezzetle tüketilen dereotlu poğaça nasıl yapılır? Kaşar peyniri ve dereotu ile lezzeti artan dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Ağızda dağılan dereotlu poğaça tarifi merak ediliyor. Kıyır kıyır ağızda eriyen dereotlu poğaça ilk ısırıkta lezzetini veriyor. Dereotlu poğaça üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekleyebilirsiniz. İşte detaylar...

KIYIR KIYIR DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 küçük kapya biber

1 küçük havuç rendesi

1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne)

1 kase doğranmış dereotu

1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri

2.5 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 dolu çay kaşığı zerdeçal

TARİF

Derin bir karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, dereotu, kapya biber, havuç, yumurta akı, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.

Karışımı yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Üstüne yumurta sarısı sürün, isterseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.

180 derece ısınmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

15-20 dakika civarında kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!