AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Canan Karatay kahvaltılık tariflerde yumurtanın önemini röportajlarında sık sık vurguluyor. Peki, Prof. Dr. Canan Karatay'ın akıtma tarifini hiç duydunuz mu?
Kahvaltılık tariflerde akıtma çok sevilerek tüketiliyor. Canan Karatay'a göre zekayı artıran yumurtayı bir de kaya tuzuyla yan yana getirdiğinizde mükemmel bir akıtma tarifi oluyor. İşte adım adım zeka artıran kahvaltılık akıtma tarifi...
AKITMA MALZEMELER
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.
Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz. Nefis kahvaltılık tarifi hazır. Afiyet olsun...