Canan Karatay'ın Haziran vitaminleri! Gençleştiriyor

Prof. Dr. Canan Karatay'ın yaşına rağmen enerjisine ve üretkenliğine hepimiz şahit oluyoruz. Canan Karatay bu enerjisini doğal besinlere, vitaminlere ve her besini mevsiminde tüketmesine borçlu olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Karatay'ın haziran ayı için önerdiği vitamin deposu besinleri bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sağlıklı yaşam denilince akla gelen isimlerin başında Prof. Dr. Canan Karatay geliyor. Enerjisiyle kendine hayran bırakan Karatay, sağlığını beslenmesine borçlu. Her meyve ve sebzenin mutlaka mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Karatay, vitaminleri doğru gıdalardan almayı öneriyor.

KARATAY'IN ÖNERDİĞİ VİTAMİN DEPOSU BESİNLER

Haziran ayı: Yeşil erik, yenidünya, çilek, kiraz, kayısı, şeftali, dut, böğürtlen, ahududu

Sebzeler: Taze soğan, taze sarımsak, taze bakla, enginar, bebe havucu, asma yaprağı, semizotu, kuzu ıspanak, taze fasulye, taze patates, bezelye, taze kabak, bamya, börülce, sivribiber, dolmalık biber, salatalık.

MEYVE VE SEBZE ALIRKEN BUNLARA DİKKAT

Doğal, organik olmasına dikkat edilmelidir. Yerel tohumlardan kimyasal ilaç/hormon kullanılmadan yetişmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Çiftlik değil dağda bayırda yetişen orman meyvelerinden faydanılmalı.

Sebzelerin faydasını alabilmek için doğru pişirme yöntemleri oldukça önemli. Buna dikkat edilmeli ve yenekler tekrar tekrar ısıtılmamalıdır. Buğulama en sağlıklı yöntemlerin başında geliyor.

Tansiyon ölçtürürken 5 hataya dikkat! Hastanelik olabilirsiniz