Canan Karatay önerdi: Kahvaltılık börek tarifi! Lezzetli ve pratik

Canan Karatay, sabahları kahvaltı yapacakları sevindiren bir paylaşımda bulunmuştu. Zira ünlü doktor peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifini paylaşmıştı. Ayrıca Canan Karatay'ın önerdiği tarif pratik bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olarak ön plana çıkabiliyor. İşte söz konusu kahvaltılık börek tarifi ile ilgili detaylar…

Canan Karatay sağlıklı yaşamla ilgili birçok farklı paylaşım yapıyor. Ayrıca ünlü doktor söz konusu paylaşımları ile adeta gündemde yankı uyandırıyor. Bunun yanı sıra Canan Karatay, Karatay Mutfağı'nda birçok farklı tarife değiniyor. Nitekim bu tariflerden biri, peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi.

Bu haberimizde Canan Karatay'ın peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifini sizler için hazırladık.

CANAN KARATAY'DAN PEYNİRLİ ISPANAKLI KAHVALTILIK BÖREK TARİFİ

Kahvaltılık börek tarifi araştıran birçok insan, Canan Karatay'ın önerdiği peynirli ıspanaklı börek tarifi inceleyebiliyor. Zira söz konusu tarif pratik bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olarak ön plana çıkabiliyor. İşte söz konusu tarif için gerekli malzemeler;

2 adet yufka.

500 gr ıspanak.

200 gr kadar beyaz peynir.

1 çay bardağı sızma zeytinyağı.

Kristal kaya tuzu, karabiber ve pul biber.

HAZIRLANIŞI

Canan Karatay'ın tavsiye ettiği peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi, yukarıdaki malzemeler ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte söz konusu kahvaltılık börek tarifinin hazırlanışı;

Ispanaklar suda yıkandıktan sonra süzülür. Sonra ince ince doğranır ve derin bir kasenin içine boşaltılır. Ardından tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenerek karıştırılır.

Devamında ıspanakların içine ezilmiş beyaz peynir eklenerek karıştırılır.

Sonra yufka tezgaha serilir ve bir fırça yardımı ile biraz zeytinyağı sürülür. Ardından ucundan bir karış içe doğru katlanır ve katlanan kısmın üzerine ıspanaklı harçtan yerleştirilir. Devamında diğer uçları da orta kısma doğru buruşturulur ve sıkıca rulo haline getirilir.

4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimlendikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirilir.

Devamında Canan Karatay'ın da önerdiği peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi sıcak sıcak afiyetle tüketilebilir.