Buzdolabına koyunca kendinden geçen 7 besin! Bozuluyor, kuruyor, ekşiyor

Her besinin saklama koşulu aynı değil. Bazı besinler asla buzdolabında bekletilmemeli. Peki hangi besinleri saklarken buzdolabından uzak tutmalı?

Muz, domates, patates... Bu besinler asla soğukta bekletilmemeli. Peki buzdolabında tutulunca bozulan besinler neler?

DOMATES

Buzdolabı içindeki soğuk hava domatesin olgunlaşma sürecini durdurur ve kristallerin gelişmesini sağlar. Olgunlaşma ise domatese tadını veren yegane şey. Yani domatesleri buzdolabına koyarak tüm tadını kaybetmesini sağlıyorsunuz.

MUZ

Muzun besin değerleri sadece dışarıda korunabildiği için asla buzdolabına girmemesi gerekiyor. Muzun olgunlaşması için ortam sıcaklığında bulunması gerekiyor.

OLGUNLAŞMAMIŞ AVOKADO

Aynı domateste bahsettiğimiz gibi avokado da buzdolabına girince olgunlaşmasını durduran besinlerden. Avokadolarınızın olgunlaşmasını ve daha lezzetli olmasını istiyorsanız onları buzdolabında değil, sıcak bir yerde tutmalısınız.Ancak benim avokadolarım yeterince olgun diyorsanız buzdolabında tutmanızın bir sakıncası yok.

PATATES

Nişasta soğuk sevmez. Patatesin içinde bolca bulunan nişasta soğuk havayla karşılaştığında şekere dönüştüğü için buzdolabına koyma hatasına düştüğünüz patatesler şekerlenecek ve pütür pütür olacaktır.Patatesin dokularının koruyabilmek için ise onları kesinlikle soğuk değil serin bir ortamda saklamalısınız.

ANANAS

Diğer meyvelerin aksine ananas toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam etmiyor. Bu yüzden bütün ve olgunlaşmış ananasları oda sıcaklığında saklamak en doğrusu. Böylece sulu yapısını ve lezzetini koruyabiliyor.

SARIMSAK

Sarımsak buzdolabında filizlenir ve lastik kıvamına gelip küflenir. Sarımsak serin ve kuru yerde saklanır.

SOĞAN

Soğan buzdolabına girdiğinde soğuk ve nemin etkisiyle yumuşayacak ve küflenecektir.