Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte birçok hastalık ortaya çıkmaya başladı. Mevsimsel griplerin de yoğun olarak yaşandığı dönemlerde bağışıklık sisteminin güçlü olması büyük bir önem taşıyor. Portakal çayı da kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için oldukça önemli faydalar sağlıyor. Portakal çayı içerisinde bulunan C ve D vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındırıyor.
Faydaları saymakla bitmeyen portakal çayının içine atılan tarçın ise her derde deva... Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kan basıncını dengeleyen portakal çayı tüketimi de birçok hastalığı önlemede yardımcı oluyor.
Hastalıksız bir kış mevsimi geçirmek neredeyse imkansız. Her gün D ve C vitamini alarak bağışıklığın güçlendirebileceği gibi doğal yöntemlerle de bağışıklık kuvvetlendirilebilir. Ayrıca portakal kan basıncını dengelemeye yardımcı olurken, kansızlık tedavisinde de kullanılıyor.
Kalp sağlığı için ideal olarak portakal ve portakal suyu verdiği mineral ve vitaminler sayesinde de vücudu dinç ve sıcak tutmaya yardımcı oluyor. Cilt için faydaları saymakla bitmeyen portal ve portakal çayını düzenli olarak, dozunda tüketmek doktorlardan uzaklaşmanıza olanak sağlıyor.
İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındıran portakal ya da portakal çayına tarçın eklemek, bu faydaları iki katına çıkarıyor.
Hazırlanan portakal çayına bir çubuk tarçın koyup, her gün düzenli tükettiğinizde vücutta toksin ve virüs birikiminin önüne geçmiş olursunuz. Bunun yanı sıra antimikrobiyal etkisi olan tarçın, ağız içindeki yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Mide asidini dengeleyerek, yemek borusuna çıkmayı önler.
Ayrıca böbrek taşı oluşumunu engelleyen portakal çayı, kabızlık ve ishale iyi geliyor. Bunun yanında aç karnına portakal suyu tüketirseniz, bağırsak mikroplarından kurtulabilirsiniz.
1 dilim portakal tüketildiğinde 14 kalori
Küçük boy portakal kalori bilgisi: 47 kcal
Büyük boy portakal 141 kalori alınabilir.