Bugün ne pişirsem? 19. Gün iftar menüsü! İşiniz kolaylaşacak

Ramazan'ın 19. Gününde “Bugün ne pişirsem?” diyenler için nefis tarifler hazırladık. İftar menüsüne hâlâ karar veremediyseniz bu liste işinizi kolaylaştıracak. İşte günün nefis menüsü…

İftar menüleri Ramazan'ın 19.Gününde araştırılıyor. İftar saatine hazırlık yapanlar internetten çorba, sulu yemek, tatlı tariflerine bakıyor. Peki, günün menüsüne karar verdiniz mi?

"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için nefis bir iftar menüsü hazırladık. Yemek isimleri bizden hazırlaması sizden.

19. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Yayla çorbası

Çıtır mantı

Fırında patates

Havuç tarator

İrmik helvası

ÇITIR MANTI TARİFİ

Çıtır mantıyı hem çocuklar hem de yetişkinler çok seviyor. İftar menüsüne Şef Hatice Akman'nın birebir tutan çıtır mantı tarifini hazırladık.

ÇITIR MANTI MALZEMELER

2 adet yufka

200 gram kıyma

1 adet soğan

1 yemek kasığı karabiber

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

ÇITIR MANTI SOSU MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 su bardağı süzme yoğurt

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçek yağı

ÇITIR MANTI TARİFİ

Çıtır mantı tarifi için önce geniş bir tavada ayçiçek yağında kıymayı kavurun. Ardından soğan rendeleyin, sarımsağı ezin. Bu malzemeleri kıymaya ilave edin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra karabiberi, tuzu, kimyonu ekleyin kavurulmuş kıymayı ocaktan alın.

Yufkayı tezgâha açın. 4 parmak genişliğinde kesin. Üzerine tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.

Hazırladığımız köfte harcını yufkanın üzerine eşit şekilde paylaştırın. Daha sonra yufkayı üçgen şeklinde sarın.

Çıtır mantıları bol kızgın yağda kızartın. Bir tavada tereyağını biraz yakın, kırmızı toz biberi ekleyin, bir taşım kaynatın.

Çırpılmış yoğurtla tereyağı sosunu mantı üzerine gezdirin. Çıtır mantı akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun.

YAYLA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 çay bardağı pirinç

5 su bardağı su

Tuz

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 kâse yoğurt

1 yumurta sarısı

Yayla çorbası tarifi sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

YAYLA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yayla çorbası tarifinin püf noktası çorbanın kesilmemesidir. Öncelikle pirinci yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kâse yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve iyice çırpın.

Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır.

Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzu ilave edin.

Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyin ve sosu ocaktan alın.

Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün. Yayla çorbası hazır. Afiyet olsun...

İRMİK HELVASI MALZEMELER

2 su bardağı irmik

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su(Sütle de yapılabilir)

İsteğe göre fıstık

İRMİK HELVASI TARİFİ

İrmik helvası tarifi için önce bir tencerede yağı eritin. İrmiği içine ekleyin ve kısık ateşte irmikler pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra fıstıkları ilave edin ve kavurma işlemine fıstıklar da pembeleşene kadar devam edin. Bu sürenin sonunda şekeri ekleyin ve birkaç dakika daha şekerle kavurun.

Koyu olmasını isterseniz çok kavurun. Kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekleyin veya sütle yapacaksanız sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.

Kısık ateşte birkaç kez karıştırdıktan sonra katılaştıktan sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. İçine fıstık kullanmadıysanız fıstıkla veya cevizle süsleyebilirsiniz.

İRMİK HELVASI İÇİN SERVİS ÖNERİSİ

İrmik helvasını çikolata, farklı kuru yemişler, badem, ceviz ve fıstıkla süsleyebilir ve dondurma ile servis edebilirsiniz.

İftar menüsüne 10 dakikalık nefis meze tarifi...