Bu kasede şifa ve fitlik var! Fıstıklı kabak salata tarifi! 12 saat tok tutan salata tarifi! Diyet listelerinin başında bulunuyor

Yer fıstıklı kabak salata tarifi merak ediliyor. Bu sağlıklı tarifi kilo vermek isteyenler ve kronik rahatsızlığı bulunanlar kolayca tüketebilir. Yer fıstıklı salata uzun süre tokluk hissi sağlıyor. İşte yer fıstıklı kabak salata tarifi...

Yer fıstığı içerisinde bolca lif var. Bu nedenle midede uzun süre tokluk hissi yaratıyor. Kabaktaki detoks etkisi de vücudu forma sokuyor. Peki yer fıstıklı salat için hangi malzemeler gerekiyor? İşte yanıtı...

TOK TUTMADA YER FISTIĞININ ROLÜ

Yer fıstığı, tokluk hissini artıran birkaç mekanizma ile ilişkilendirilir. Yer fıstığı, vücuda protein sağlar. Proteinler, sindirimi yavaşlatır ve mideyi daha uzun süre dolu hissettirir. Lifler, midenin dolu hissetmesine katkıda bulunur ve tokluğu artırır. Yer fıstığı, özellikle kabuklu tüketildiğinde lif bakımından daha zengindir. Yer fıstığı, sağlıklı yağlar içerir. Sağlıklı yağlar da tokluk hissine katkı sağlar.

TOK TUTMADA KABAĞIN ROLÜ

Kabak, tokluk hissinin artırılmasına katkıda bulunabilen sağlıklı bir sebzedir. Kabaklar lif açısından zengindir. Lifler, sindirimi yavaşlatır ve midenin daha uzun süre dolu hissetmesine yardımcı olur. Bu da tokluk hissini artırır. Kabaklar yüksek su içeriğine sahiptir. Yüksek su içeriği de midenin hacmini artırabilir, bu da daha fazla tokluk hissi yaratır. Düşük kalori içeriğine sahiptirler, bu da kişinin daha fazla hacimde gıda tüketebilmesine olanak tanırken toplam kalori alımını sınırlar. Kabaklar, vücut için önemli olan birçok vitamin ve mineral içerir. Bu besin maddeleri, vücudun ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasına yardımcı olabilir, bu da açlık hissini azaltır. Düşük glisemik indekse sahip bir sebzedir. Bu, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir ve ani açlık ataklarını önleyebilir.

YER FISTIKLI KABAK SALATASI TARİFİ:

Altı saat tok tutan bu salata sofralarınızın yeni gözdesi olacak işte size harika bir yer fıstıklı kabak salatası tarifi:

Malzemeler:

1 adet kabak

1 avuç yer fıstığı

1 avuç kuru üzüm

1 çay bardağı nohut

2 kaşık mısır

Dereotu

Yeteri kadar tuz

İsteğe bağlı diğer malzemeler

Yapılışı:

Kabakları spagetti aparatı veya dilimleyici ile ince dilimlere ayırın.

Dilimlenmiş kabakları bir kaba alın ve üzerine tuz ekleyerek bir süre bekletin.

Yer fıstığı, kuru üzüm, haşlanmış nohut, mısır ve doğranmış dereotunu kabakların üzerine ekleyin.

Biraz zeytinyağı ekleyerek malzemeleri karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine toz nane serpip servis edebilirsiniz.

Bu lezzetli ve sağlıklı kabak salatası tarifiyle besleyici bir öğün elde edebilirsiniz.

İçerisine istediğiniz malzemeleri ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!