Bitkisel protein en fazla onda var! Et tüketmeyenlere sağlıklı çözüm

Yeşil mercimek içerisinde milyonlarca protein var. Özellikle et tüketmeyenler yeşil mercimeği daha sık tüketmeliler. Çünkü et tüketmemek vücutta protein ve demir eksikliğine yol açıyor. Peki yeşil mercimek en pratik nasıl pişirilir? İşte yanıtı...

Yeşil mercimek deyip geçmeyin. Vücudunuzun protein ve vitamin ihtiyaçlarını hızla karşılar. Peki yeşil mercimeği en saf halde ve kolayca nasıl tüketebilirsiniz? İşte yanıtı...

YEŞİL MERCİMEK NASIL TÜKETİLİR?

Yeşil mercimeği haşlıyoruz ve süzüyoruz.

Bir tavada soğanı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz.

Kavrulan soğanın üzerine haşlanan yeşil mercimeği ekleyip karıştırıyoruz.

Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Dilerseniz yarım çay bardağı kadar su ekleyip kapağını kapatıp biraz pişmeye bırakabilirsiniz. Suyunu çekince yemeğiniz hazır.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...