Birçok kişi besinlerin bozulmaması için buzdolabında saklamayı tercih eder. Ancak çilek ve sert çekirdekli meyveler buzdolabında bakteri tutabilir. Peki hangi besinler buzdolabında saklanırsa bakteri saçar? İşte yanıtı...
BU BESİNLER BUZDOLABINDA SAKLANMAZ
Sarımsak
Antibakteriyel etkiye sahip olan sarımsak 2 gün boyunca buzdolabında saklanırsa bakteri üretmeye başlar.
Tatlı yiyecekler
Bal, reçel, çikolata gibi tatlı yiyecekler buzdolabında organik özelliğini kaybeder. Reçel ve bal ise akışkan olma özelliğini kaybeder.
Domates
Herkesin yanlış sakladığı bir diğer yiyecek ise domatestir. Domates buzdolabına konulduğu anda organik yapısını soğuktan dolayı kaybeder. Kabukları kırışan domates bakteri üretir ve sindirim hastalıklarına yol açar.
Patates
Patates emilimi yüksek bir besin olduğu için durduğu ortamın koku ve tadı değişir. Buzdolabında bir gün durduğu anda bozulan patatesin görüntüsü aynı kaldığı için fark edilmez. Ancak pişirildiği zaman bağırsak hastalıklarına yol açabilir.
Çilek
Çilek ve frambuaz gibi gülgillerden olan yiyecekler, yapısı nedeniyle içinde bakteri tutmaya hazır besinlerdir. Kiklospora bakterisi taşıyabilen besinler, toplandıktan sonra kısa bir süre içerisinde bozulabilir.
Avakado
Avakadonun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını ve lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız buzdolabına koymayın.
Muz
Olgunlaşmamış muzlar için geçerli bir durumdur.
Sert çekirdekli meyveler
Bu tür meyveler buzdolabında saklandığı zaman lezzetini kaybederler. (Kayısı, kiraz, şeftali, vişne vs.)
Kahve
Kahveyi buzdolabında sakladığınız zaman ortamın soğuk havası ve nemi , kahvenin lezzetini ve görüntüsü bozmaktadır.