Kan şekerinin ani yükselmesi veya düşmesi bir hastalık. Kan şekerini dengeleyen besinlerin başında ise limon bulunuyor. İşte detaylar...
KAN ŞEKERİ NASIL DÜŞER?
Nişastalı yemeklere, limonlu su gibi asitli içecekleri veya yiyecekleri dahil etmek, glisemik etkilerini azaltmak için basit ve etkili bir strateji gibi görünüyor.
Araştırmacılar, çayın glisemik tepki üzerinde hiçbir etkisi olmadığını, ancak limon suyunun "önemli ölçüde" ortalama kan şekeri artışlarını yüzde 30 oranında azalttığını ifade etti.
Karbonhidratlar kan şekeri düzeylerinin yükselmesine neden olurken, diğer diyet öğelerinin kan şekeri düzeylerini düşürdüğü gösterilmiştir. Limon suyunun yemek sonrası kan şekeri artışını ve birkaç dakika içinde önyükleme yaptığı gösterilmiştir.