Araştırma 6 yıl sürdü! Kahvaltıda bu hata demans ve unutkanlığı 4 kat artıyor

Demans bir çok farklı türü olan hafıza ve unutkanlıkla ile ilgili bir hastalıktır. Yapılan bir araştırma ise demansa yakalanma riskinin kahvaltı ile yakından alakalı olduğunu ifade ediyor. İşte detaylar...

Unutkanlık, doğru düşünme becerisi, hatırlama gibi beceriler beslenmeyle de alakalı. Bu nedenle doğru besinler tüketmeli. Peki hangi besinler beyin gelişimini negatif etkiliyor? İşte detaylar...

ARAŞTIRMA VE SONUÇLARI

Altı yıl boyunca yürütülen araştırma, Japonya'daki büyük şehir merkezinin yakınındaki bir çiftçi topluluğunda gerçekleştirildi. Katılıcılar, 65 yaş ve üstü 525 yaşlı yetişkinden oluşuyordu. Cinsiyet ve yaş belirlemesinden sonra, araştırmacılar, bunama teşhisinin "kahvaltı yapmayan katılımcılar arasında dört kat daha yüksek" olduğu tespit edildi. Bunun yanı sıra demans tanısının atıştırmalıkları fazla tüketenlerde 2.7 kat, yüksek tuz tüketenlerde 2.5 kat ve besin dengesinde dikkat etmeyenlerde 2.7 kat daha yüksek olduğu tespit edildi. Araştırmacılar, sonuçlara bağlı olarak yaşam tarzı değişikliklerinin bunama ile ilişkilendirildi. Hafif bilişsel bozukluğu olanlar da dahil olmak üzere yüksek riskli bireyler için uygun müdahalelerin gerektiği belirtildi. Fakat bu çalışmanın, belirli bir grupla sınırlı olduğunu ve daha kesin sonuçlar ortaya çıkarmak için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de belirtmek önemlidir.

Karın yağlarını cayır cayır yakıyor! Ekipmansız spor nasıl yapılır?

Bağırsak florasını mahveden 3 alışkanlık

En etkili yağ yakıcı 5 bitki çayı! Yeşil çay ve beyaz çay yağ yakımını ve metabolizmayı iki kat hızlandırıyor