Antibiyotik ilaçlarını çöpe attıran tarif! Pırasa çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda sık sık hastalananlar için antibiyotik ilaçlardan daha etkili pırasa çorbasını araştırdık. Ustaların yaptığı ve Anadolu topraklarının şifa kaynağı olan pırasa çorbasının en lezzetli tarifi haberin detayında. Pırasa içeriğindeki güçlü C vitamini sayesinde antibiyotik etkilidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Pırasa soğan ailesine ait flavonoidler bakımından zengin bir besindir. Tadı soğana benzer. Flavonoidler vücutta antibiyotik görev görür. Yani antibiyotik içeren pırasa, bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı korur.

Kış aylarında pırasayı direk olarak tüketmek istemeyenler için muazzam çorba tarifleri vardır. Pırasa çorbasının yapımı oldukça basittir. Antiseptik özelliğiyle ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.

PIRASA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet pırasa

3 yemek kaşığı krema

2 diş sarımsak

Karabiber, tuz, toz biber

1 adet havuç

1 adet patates

Yarım yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir teflon tavaya zeytinyağını boşaltın.

Üzerine pırasayı küp küp keserek koyun.

Ardından sarımsakları ezip ekleyin.

Biraz kavurduktan sonra üzerine dilimlediğiniz havuçları ilave edin.

Onu da kavururken krema ve unu koyun.

İki yemek kaşığı sütü koyup kıvamını yumuşatın.

Baharatları ekledikten sonra 2/5 su bardağı su ilave edin.

Blendırdan geçirip 15 dakika kaynatın.

Afiyet şifa olsun...

Pazar kahvaltılarını şenlendirecek tarif! Kokusuyla bayıltan sütlü biber kavurması nasıl yapılır?