AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Pırasa soğan ailesine ait flavonoidler bakımından zengin bir besindir. Tadı soğana benzer. Flavonoidler vücutta antibiyotik görev görür. Yani antibiyotik içeren pırasa, bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı korur.
Kış aylarında pırasayı direk olarak tüketmek istemeyenler için muazzam çorba tarifleri vardır. Pırasa çorbasının yapımı oldukça basittir. Antiseptik özelliğiyle ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.
MALZEMELER
2 adet pırasa
3 yemek kaşığı krema
2 diş sarımsak
Karabiber, tuz, toz biber
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Bir teflon tavaya zeytinyağını boşaltın.
Üzerine pırasayı küp küp keserek koyun.
Ardından sarımsakları ezip ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra üzerine dilimlediğiniz havuçları ilave edin.
Onu da kavururken krema ve unu koyun.
İki yemek kaşığı sütü koyup kıvamını yumuşatın.
Baharatları ekledikten sonra 2/5 su bardağı su ilave edin.
Blendırdan geçirip 15 dakika kaynatın.
Afiyet şifa olsun...