"Ne pişirsem?" diye düşünenler çıtır mantı tarifini araştırıyor. Çıtır mantıyı yapmak zahmetli olsa da lezzet için bu emeğe katlanmak mümkün. Çünkü hem görselliği hem de tadıyla sofrada iştah kabartıyor. Çıtır mantının yapılışı üç aşamada gerçekleşiyor.
Çıtır mantı tarifine önce hamurundan başlanıyor. Ardından hazırlanan harç mantı hamurlarına pay ediliyor. Devamı da bildiğiniz üzere fırında pişiriliyor. 3 adımda mantı tarifi akşam yemeğinizin kurtarıcısı olacak. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
ÇITIR MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Çıtır mantı hamuru için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
İç harcı için:
Dana kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
ÇITIR MANTI TARİFİ
1. Çıtır mantı tarifi için ilk olarak hamurunu hazırlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 5-6 dakika bir kenarda dinlendirin.
2. Hamur dinlenirken iç harcı için soğanları minik minik doğrayın. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve soğanları ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra kıymaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Dinlenen hamuru iki beze olarak ayırın ve açabilmek için tezgaha ve hamura biraz un serpiştirin. Açtığınız hamuru mantıya uygun kareler şeklinde kesin. Karelerin içine iç harcı koyun ve bohça şeklinde sıkıca kapatın.
3. Geniş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine zeytinyağı koyun. Mantıları tek tek bu tepsinin içine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Mantılar pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayabilirsiniz. Kızaran mantıları servis edeceğiniz tabaklara pay edin. Ardından sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Küçük bir sos tavasına zeytinyağı salça ve baharatları ekleyip orta ateşte mantı sosunu hazırlayın ve mantının üstüne dökün. Çıtır mantınız hazır. Afiyet olsun.