Ağızda un gibi dağılan dereotlu poğaça tarifi! İçine mutlaka beyaz peynir konulmalı

Kahvaltıya yapabileceğiniz dereotlu poğaça çok lezzetli. Tereyağının ve beyaz peynirin lezzeti bu tarifi benzersiz yapıyor. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte detaylar...

Dereotlu poğaça içerisine beyaz peynir girmeli. Çörek otu ile lezzetlenen ve süslenen poğaça nasıl yapılır?

Kahvaltıda mis gibi dereotlu poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık kıvama nasıl gelir? İşte detaylar...

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)

2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)

Yarım çay bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet dereotu

3,5 – 4 su bardağı un

İçi için;

150 gr beyaz peynir

Üzeri için;

Yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Çörek otu

YAPILIŞI

Pastane usulü dereotlu peynirli poğaçanın hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz ve unun bir kısmını alarak hamuru yoğuralım.

Yavaş yavaş unu ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyelim ve hamuru son kez toparlayalım.

İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.

Hamurdan bir parça kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.

Ardından tezgaha alarak daire şeklinde açalım ve orta kısmına iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayalım.

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Bu ölçülerle 24 adet poğaça elde ettim.

Şekillendirdiğimiz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.

Ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ekleyerek karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim.

Son olarak isteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.

Daha sonra önceden ısıttığımız 170°C alt üst fansız fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda mayasız pastane lezzetinde dereotlu peynirli poğaçalarımız servise hazır.

Afiyet olsun!