Karpuzda sarı noktalar olgunluğun alameti. Peki hem tatlı hem kırmızı karpuz nasıl seçilir? İşte yazın sevilen meyvesini seçmenin püf noktaları...
Karpuz günün her öğünü tüketilebilir. İster tek başına ister başka besinlerle tüketebileceğiniz karpuzun iyisi nasıl seçilir? İşte detaylar...
SARI NOKTA ARAYIN
Bu işarete "tarla noktası" da denir ve karpuzun büyürken nerede durduğunu gösterir. Nokta beyazsa, karpuz olgunlaşmamıştır. Koyu sarı ise, fazla olgunlaşmış olabilir.
BİÇİMLİ OLMASINA DİKKAT EDİN
Ulusal Karpuz Tanıtım Kurulu'na göre ister yuvarlak ister oval bir karpuz topluyor olun, simetrik olmasını ve büyük yarıklar, çürükler ve yumuşak noktalar içermemesini istersiniz.
KABUK DOKUSUNU İNCELEYİN
Rengi koyu ve parlaklığı donuk olan karpuzu tercih edin. Parlak bir doku, karpuzun henüz olgunlaşmadığını gösterir.
KAHVERENGİ SAPI BULUN
Kahverengi bir sap (yeşil olana karşı), bir karpuzun asma üzerinde olgunlaştığının bir işaretidir.
South Carolina Karpuz Derneği'ne göre, karpuzlar toplandıklarında olgunlaşmayı durdururlar, bu nedenle yeşil saplı bir karpuz kapmak sonunda olgunlaşacağı anlamına gelmez.
SESİNE BAKIN
Kelly Smith Trimble, "Bir karpuzun olgun olup olmadığını anlamak için hafifçe vurduğunuzda ping yerine bir gümleme sesi duymalısınız. Farkı anlamak için birkaçını test edin." diyor.