5 adımda yumuşacık açma tarifi! Açmanın püf noktası nedir?

Kahvaltıya, ikindi çayı yanına ve pikniklere çok yakışan yumuşacık pofidik açma tarifini evinizde yapabilirsiniz. 5 adımda yumuşacık açma tarifi favori listenizde yer alacak. Yumuşacık açmanın püf noktası ise açmaların tepside mutlaka mayalanmasını beklemek ve unu elemek. İşte 5 adımda yumuşacık açma tarifi ve malzemeleri....

Açma tarifi nasıl? Yumuşacık açmanın püf noktası nedir? gibi soruların cevabı sık sık araştırılıyor. Hamur işlerini sevenlerin favori listesinde yer alan açmanın yapılışı oldukça basit. Denemek isteyenler için 5 adımda yumuşacık açma tarifi, malzemeleri ve açmanın püf noktasını hazırladık. İşte daha önce hiç denemeyenlerin bile kolay şekilde yapabileceği açma tarifi ile ilgili tüm detaylar...

AÇMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1,5 çay kaşığı tuz

1 paket kuru maya

3,5 su bardağı un

Üzeri için:1 adet yumurta sarısı

AÇMA TARİFİ YAPILIŞI

1. Yumuşacık pofidik açma tarifi için öncelikle ılık suyu, sütü, kuru mayayı ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Karışıma sıvı yağı ekleyin karıştırın ve tuzunu ekleyin.

2. Daha sonra unu eledikten sonra azar azar karışıma ekleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

3. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

4. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler ayırın. Bu bezeleri tezgahta rulo biçimine getirin. Ardından iki tane ruloyu birbirine sarın ve uç kısımlarını birleştirerek döndürün. Bu işlemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın.

5. Açmaları fırın tepsisine alın. Tepside 20 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Açmalarınız şiştikten sonra üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Bu aşamada dilerseniz üzerlerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Yumuşacık pofidik açmalarınız hazır. Afiyet olsun.

YUMUŞACIK AÇMA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Unu elerseniz hamur daha güzel olacaktır. Açmanın püf noktası açmaları hazırladıktan sonra tepside mayalanmasını beklemektir. Bir de kullandığınız süt ve su mutlaka ılık olmalıdır.