Yazın hafif tatlı tarifleri araştırılıyor. Bunlardan biri de serinleten dondurmalı irmik helvası. Hafif bir tatlı olması nedeniyle çok tercih edilen dondurmalı irmik helvası tarifi oldukça kolay. Bu tatlı diğerlerine göre daha hafif ve daha az şekerli. Sizlere hazırları aratmayacak dondurmalı irmik tarifi hazırladık. Dondurmalı irmik helvasını sütle yapanlar da var suyla yapanlar da. İşte iki lezzeti bir araya getiren hafif tatlının yapılışı...
DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
500 gram irmik
1 paket margarin veya tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı süt ya da 2 su bardağı şeker
2 su bardağı şeker
Üzeri için:
Fıstık ya da ceviz
İçi için:
Sade dondurma
DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ
1. Önce şerbetini hazırlayın. Tüm malzemeleri karıştırın ocağa koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Bir iki dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
2. Şerbet dinlenirken helvayı kavurun. Bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin. Margarin eridikten sonra irmiği ekleyin.
3. Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Püf noktası burasıdır. İyi helva renginden belli olur. İstediğiniz koyu rengi elde ettiğinizde şerbeti dökün.
4. Daha sonra 6-7 dk. kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Kıvam alınca ocağı kapatın. Helvanın demlenmesini bekleyin.
5. Helva soğuduktan sonra karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin. Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin. Dondurmayı arasında sevmeyenler üzerine koyarak da servis edebilir. Ardından ceviz veya fıstıkla süsleyin.