3 dakikada hazır! Doğal mikrop öldürücü adaçayı tarifi

Adaçayı doğal mikrop öldürücüdür. Adaçayı limonla veya tek olarak tüketilebilir. Peki adaçayının demleme usulü nasıl? İşte yanıtı...

Adaçayı sindirim sistemini rahatlatıyor. Adaçayı mistik bir tarafı da olduğu için nazara da iyi geliyor. İşte detaylar...

Adaçayının faydaları ile birlikte yan etkilerini yaşamamak için hamile ya da emziren kadınların, epileptik kişilerin ve kalp hastalığı olan kişilerin doktora danışmadan kesinlikle kullanmaması gerekmektedir. Aynı zamanda aşırı tüketimi durumunda içerisindeki etken maddeler toksik etkiye yol açabilmektedir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Adaçayının 2 haftadan daha uzun bir süre kullanılması tavsiye edilmez, kısa bir sürede olsa kullanımına ara vermek gerekmektedir.

Adaçayı Nasıl Hazırlanmalı?

Adaçayının faydaları günlük olarak düzenli kullanım ile ortaya çıkmakta ve günlük 2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı ile hazırlanan bir bardak çayın tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Adaçayını demlemek için 2 çay kaşığı adaçayı üzerine kaynar su dökerek 2 – 3 dakika kadar beklemek ve sonra adaçayını süzmek yeterli olacaktır. Düzenli kullanım gerekli olduğu gibi günde 1 – 2 bardaktan fazla kullanılması da tavsiye edilmemektedir. Adaçayının çayı dışında yağının da tüketildiğini yukarıda belirtmiştik.