Supangle tarifi hem kolay hem lezzetli. Çikolataya düşkün olanların sevdiği bir tatlı olan supangle tarifi 15 dakikada hazırlanıyor. Supanglenin püf noktası kaplara yerleştirirken yüzeyin çatlamaması ve kıvamın tutturulmasıdır. İşte çay yanına en kolay tatlı tarifi...
SUPANGLE MALZEMELER
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao tozu
3 yemek kaşığı un
80 gram çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 fincan soğuk su
Süslemek için çikolata
SUPANGLE TARİFİ
1. Supangle tarifi için önce soğuk süt, şeker, un ve kakao tozunu karıştırıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
2. Kaynayınca tereyağı ve çikolatayı ekleyin. İyice karıştırın. Kıvam alınca ocağın altını kapatın, soğumaya bırakın. 4 dakikada bir karıştırın. Supanglenin püf noktası burasıdır. Servis kaplarına döktüğünüzde yüzeyde çatlama olmaz.
3. Supangleyi servis edeceğiniz kâse veya kuplara yerleştirin. İsteğe göre supangle altına kek ya da bisküvi koyabilirsiniz. Üzerini çikolatayla süsleyebilirsiniz.