1 avuç tüketin! Gün boyu gülümseyeceksiniz, bu kuruyemişte doğal antidepresan gizli

Kaju kuruyemişler arasında çok seviliyor. Tadı ve lezzetinin yanı sıra kaju çok sağlıklı. Uzmanlara göre bu besin strese, üzüntüye ve ruhsal sıkıntılara da iyi geliyor. Peki faydaları neler? Gelin hep beraber öğrenelim...

Kuruyemişler dünyasının nadide besini: kaju. Kaju içerisinde bulunan maddelerden dolayı rahatlatıcı bir etkiye sahip. Peki kajunun faydaları neler? Gelin hep beraber öğrenelim...

KAJUNUN FAYDALARI

Sağlıklı kas ve sinirleri destekler. 74 mg magnezyum içeriği ile iyi bir magnezyum kaynağıdır. Yetişkinlerin günde 400 mg magnezyuma ihtiyacı vardır. Magnezyum kemiklerin, kasların, dokuların ve vücut organlarının gelişimi için hayati öneme sahiptir.

Beraberinde kan basıncını korumaya, bağışıklığı artırmaya, sinir işlevini korumaya ve kemikleri güçlü tutmaya yardımcı olur.

Kolesterolü düşürür. Araştırmalar, kaju fıstığının yüksek karbonhidratlı bir atıştırmalıkla ikame edildiğinde toplam kolesterolü ve LDL (kötü) kolesterolü azaltabileceğini göstermektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için iki temek bileşen olan iyi bir çinko ve protein kaynağıdır.

Güçlü kemikler sağlar. Fosfor ve magnezyum içeriği kemik sağlığı ve büyümesine katkıda bulunur.

Sağlıklı bir diyeti teşvik eder ve kilo artışını önlemeye yardımcıdır. Genel olarak kaju fıstığı ve kuruyemişler yüksek kalori içerseler de aynı zamanda besleyicidirler ve bir miktar vitamin ve minerallerle doludurlar.

Birçok çalışma, özellikle kırmızı et veya rafine karbonhidrat gibi daha az sağlıklı yiyecekler yerine düzenli olarak kuruyemiş tüketmenin obezite ve tip 2 diyabetin önlenmesine yardımcı olabileceğini saptamıştır. Kuruyemişlerdeki yüksek protein ve lif içeriği, daha uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur.

Kalp koruyucu tekli doymamış yağ asitleri içerir. Diyabetik hastalar üzerinde yapılan araştırmalar, düşük yağlı bir diyete eklendiğinde tekli doymamış yağın yüksek trigliserid seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Yüksek trigliserid seviyeleri, artmış kalp hastalığı riski ile ilişkilidir. Bu nedenle, kajunun tadını çıkararak diyetinizde bazı tekli doymamış yağlar olmasını sağlamak, özellikle diyabetli bireyler için iyi bir fikirdir.

Safra taşlarını önlemeye yardımcı olur. 80.000 kadından toplanan 20 yıllık diyet verileri her hafta en az 1 avuç (28 g) fındıkgillerden (veya 2 yemek kaşığı fındıkgil ezmeleri) yiyen kadınların safra taşı gelişme riskinin %25 daha düşük olduğunu göstermiştir.

Kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Kaju fıstığı bakır mineralinden zengindir. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olarak demir metabolizmasını destekler, bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Bakır minerali sinir ve iskelet sistemi için de hayati önem taşır.