Yalnızca etlerden oluşan bir steakhouse mönüsüne sahip olmayan Scarlet’te vejetaryenler için de alternatif lezzetler yer alıyor. Süleyman Dilek’in en özel lezzetlerinden olan Brezilya döneri Churrascaria, en dikkat çeken yemekler arasında. Dananın özel bölgesi olan sırtından yapılan tat, iki gün boyunca iste pişiyor ve dışı simsiyah olurken için pembe ve sulu kalıyor. Mekânda küşleme ve dana ilik de göze çarpan lezzetler arasında…
İstanbulluların yeni adresi Rana
İstanbul’un önde gelen fine dining restoranlarından Topaz, yoluna ‘Râna’ olarak devam ediyor. Bambaşka bir ruha bürünen mekân, bu kez geleneksel Türk meze kültürünü yaşatmak için farklı bir konseptte kapılarını yeniden açtı. Gümüşsuyu’nun büyüleyici manzarasında Boğaz’a tepeden bakan Râna, taze balık çeşitleri, zeytinyağlılar, ızgara ve salatalarıyla uzun ve lezzet dolu yemeklere ev sahipliği yaparak müşterilerine unutulmaz tatlar sunuyor.
Palamut mönüsü sezonu açtı
Tarabya’da bulunan The Grand Tarabya’nın keyifli restoranları The Brasserie ve Read Cafe’de eşsiz bir mönüyle damaklarda lezzet şöleni yaşatıyor. Mekânın misafirlerine sunduğu palamut mönüsü, balığın en tazesinin kullanıldığı bir lezzet olarak öne çıkıyor. Yemeğin tatlı finalindeyse Türk mutfağının değişmeyen klasikleri arasında yer alan fıstıklı ılık irmik helvası ikram ediliyor.