Soğuklar tandır ekmeğine yaradı

Kış mevsimiyle birlikte hava sıcaklığının önemli ölçüde düşmesi nedeniyle özellikle köylerde tandır yakmanın zor olması, kent merkezinde tandır ekmeği yapan fırınların işlerini artırdı.

Köylerde ekmek yapan kadın sayısının azaldığını, yapanların da soğuklarla birlikte tandırı kapattığını belirten fırıncı Hüseyin Arme, bu nedenle tandır ekmeği satışlarının 2 katına çıktığını söyledi. Günde 600 tandır ekmeği satarken,  bu sayının kış mevsimiyle birlikte 1200'e çıktığını kaydeden Hüseyin Arme, tandır ekmeğinin Muş'a gelen gurbeçiler tarafından yurt dışına da götürüldüğünü söyledi. 

Kepekli buğday unundan ekmek yaptıklarını  anlatan Hüseyi Arme, "Her yıl Aralık ayında soğukların artması ile birlikte köylerdeki tandır evleri kapatılıyor. Çoğu kadın soğukta ekmek pişirmeyi bırakıyor. Köylüler bile 1 liraya sattığımız ekmekten alıyor" diye konuştu

'YURT DIŞINDA EŞE DOSTA DAĞITIYORUZ'

Almanya'dan yakınlarını görmek için Muş'a gelen gurbetçi Mazhar Saygılgan, dönüşte mutlaka tandır ekmeği götürdüğünü söyledi. Mazhar Sayılgan, "Muş'a gelen herkes yurt dışına dönerken ekmek götürür. Tandır ekmeğini hasreti çeken eş ve dosta dağıtıyoruz. Tandır ekmeğini derin dondurucularda ya da buzdolabında uzun süre saklanabiliyor" dedi. (DHA)