Fethullah Gülen öldü mü Fethullah Gülen son dakika hastalığı nedir terörist elebaşı

Terörist elebaşı Fethullah Gülen öldü mü, Fethullah Gülen son dakika hastalığı nedir? Pensilvanya’da her an Türkiye’ye iade edilme korkusuyla yaşayan FETÖ elebaşının kanser olduğu ortaya çıktı. Örgüt, sık sık tökezleyen Fetullah’tan sonrasını konuşmaya başladı. Bu arada FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'in 26 yıl boyunca sahte belgelerle emekli maaşı aldığı ortaya çıktı.

Finlandiyalı FETÖ sever gazeteci Tom Kankkonen, Türkiye’yi işgale kalkışan darbeci terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fetullah’ın, ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki 10 dönümlük çiftliğini ziyaret ederek, bir röportaj gerçekleştirdi. Malikanede bir gece geçiren Kankkonen, röportajında izlenimlerine de yer vererek, bölgenin örgüte ait bir vakıf tarafından kontrol altında tutulduğunu yazdı.

FETO SONRASI KONUŞULUYOR 

Örgütün yönetici ve üyeleri de Fetullah Gülen’in ölümünden sonra nasıl bir yapılanmaya gideceklerini konuşmaya başlamışlar bile. Elebaşı, artık eskisi gibi ziyaretçilerin de önüne çıkmıyor. Sadece cuma günleri ziyaretçilerin geldiği camiye gidiyor. Finlandiyalı gazeteci, camiye en son gelerek arka tarafa geçen Fetullah’ın bir anda tökezlediğini, refakatçilerin ani bir hareketle yere düşmesini önlediği bizzat gördüğünü belirtiyor.

 FİNLANDİYA’YA KAPILAR AÇIK 

 
Fetullah, Finlandiya’dan gelen hemen hemen herkesin malikanede kalmasına izin veriyor. Bunu da örgütün sözde kardeşlik ruhunun dünyaca kabul edilmesine bağlıyor. Tom Kankkonen’le gelen 3 Finli, Feto’ya bir tavşan ve bir yaban arısı hediye etmiş. Kankkonen’in dikkatini çeken detaylardan biri de malikanedeki örgüt üyelerinin yüzlerini kamuya göstermemek için harcadıkları çaba olmuş. FETÖ elebaşı, malikanesinin de içinde bulunduğu 10 dönümlük çiftlikte her gece başka bir binada yatıyor.

 

Fethullah Gülen 26 yıl boyunca dolandırmış

FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'in 26 yıl boyunca sahte belgelerle emekli maaşı aldığı ortaya çıktı. Firari olan kardeşi Salih Gülen'in matbaasında çalışmış gibi görünerek maaş alan Fethullah Gülen ve kardeşi hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

1990'DA EMEKLİ OLMUŞ

Fethullah Gülen'in matbaada hiç çalışmadığının tanık beyanlarıyla doğrulandığına işaret edilen iddianamede, elebaşının 1 Şubat 1990'dan itibaren emeklilik maaşı alarak SGK'yı zarara uğrattığına değinildi. Gülen kardeşlerin, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Türkiye'ye dönmeyip ABD'de ve ihanetleri ile ilgili haklarında açılan davalar nedeniyle dönmeyecekleri herkesçe bilindiğinden yakalama kararının infazının mümkün olmadığı bildirilen iddianamede, bu nedenle sanıkların haklarında üzerilerine atılı suçlardan dolayı yakalama kararının infazı beklenmeksizin kamu davası açılması gerektiği kanaatine varıldığı kaydedildi. Gülen kardeşler hakkında 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi. Firari olan Fethullah Gülen ve kardeşinin 26 Nisan'da yargılanmasına başlanacak. 15 Temmuz sonrası SGK Fethullah Gülen'in emekli maaşını kesti, tüm sosyal haklarını da iptal etti. Gülen, Ekim 2014’te 1283 TL emekli maaşı alıyordu. Fethullah Gülen'in en son maaşını 19 Temmuz 2016’da çektiği ortaya çıkmıştı.

KIRMIZI BÜLTEN VE DİFÜZYON MESAJIYLA ARANIYORLAR

Öte yandan Fethullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait merkez Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Kadıoğlu Sokak'taki 'Gülen Matbaası'nda ihbar üzerine 2016 yılında FETÖ/PDY'ye ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgelerin saklandığı iddiasıyla arama yapılmıştı. Matbaa sahibi Salih Gülen ve Fethullah Gülen hakkında Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Hazırlanan iddianamede, '1 numaralı şüpheli' olarak yer alan Fethullah Gülen'in 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 22,5 yıl, 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan ise 2- 7 yıl hapsi istenmişti. Salih Gülen hakkında ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Gülen kardeşlerin, kırmızı bülten, difüzyon mesajıyla yakalama kararları halen devam ediyor.