İzmir'de çeşmeler kurudu! Her gün 6 saat sular kesilecek

İzmir Çeşme'deki zorunlu su kesintisi 6 Ağustos'tan itibaren büyük şehirin tamamında uygulanacak. Kentte her gün saat 23.00 ila 05.00 arasında su kesintisi yapılacak.

AKŞAM GAZETESİ

CHP'nin yönettiği İzmir, yaz ortasında susuz kaldı. Turizm merkezi Çeşme'de su kaynaklarında yaşanan ciddi azalma nedeniyle başlatılan zorunlu su kesintisi uygulamasının kent genelinde de hayata geçirilmesini kararlaştırıldı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) bünyesinde oluşturulan 'Su Kurulu'nda su arzının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla uygulanacak yol haritası belirlendi.

MAHALLELER AÇIKLANACAK

Yapılan değerlendirmelerde, İzmir'in en önemli içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajı'ndaki rezervin kritik seviyeye düştüğü, Gördes Barajı'ndan su temininin tamamen durduğu ve yer altı su kaynaklarının (kuyuların) verimliliğinin kuraklık nedeniyle ciddi oranda azaldığı tespit edildi. Kuraklık ve su kaynaklarındaki ciddi düşüş nedeniyle kent çapında 6 Ağustos'tan itibaren saat 23.00 ila saat 05.00 arasında kısmi su kesintisi uygulanmasına karar verildi. Kesintiden etkilenecek mahalle ve bölgeler önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

AKŞAM, İzmir'deki su krizini dün okuyucularına aktarmıştı.

BARAJDA İNEKLER OTLUYOR

Tahtalı Barajı'nda doluluk oranı yüzde 10'un altına indi. Suyun çekildiği baraj havzasındaki alanlarda ineklerin otladığı görüldü.