Özgül Öztürk
Ramazan ayı dolayısıyla birbirinden zengin iftar menüleri ve programları hazırlayan İstanbul’daki otellerin yüzü, kurumsal şirketler ve vatandaşlardan gelen iftartalepleriyle güldü. Ramazan etkisiyle dolulukların yüzde 60 seviyelerine düştüğüne dikkat çeken otel yöneticileri, “Oda doluluklarımız bir miktar gerilese de restoranlarımız yüzde 80’in üzerinde doluluğa ulaştı. Ramazan bereketiyle geldi” diyor. Ramazan ayı boyunca bir udi eşliğinde iftar olanağı sunan Wyndham Grand İstanbul Levent’in Satış ve Pazarlama Direktörü Tahsin Tür, Ramazan’ın 16’sına kadar 14 bin kişiyi restoranlarında ağırladıklarını söyledi.
12 BİN 500 KİŞİYİ AĞIRLADI
Türk insanın dışarıda yeme alışkanlığı edindiğini belirten Elite World Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu “Türkiye genelindeki 4 otelimizde şuana kadar 12 bin 500 kişiye iftar verdik” dedi.
TALEPTE % 25 ARTIŞ VAR
Hilton İstanbul Kozyatağı Genel Müdürü Burak Ektiren de geçen yıla göre iftarda ağırladıkları misafir sayısında yüzde 25’lik bir artış yakalayarak 5 bin 825 kişiyi ağırladıklarını söyledi. Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Aslan ise konaklamada durgun geçen ramazan ayı cirolarını 2 bin kişilik iftar talebiyle telafi ettiklerini kaydetti.