Son dakika haberleri Cumhuriyet Gazetesi'nden geliyor. Cumhuriyet Gazetesine operasyon düzenlendi peki kimler gözaltında. İşte gazetedeki son durum. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu gözaltına alındı. Murat Sabuncu Cumhuriyet Gazetesi'nin başına Can Dündar'ın soruşturma geçirmesinin ardından gelmişti. Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili operasyonda toplam 13 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Polis de sabah erken saatlerde bu 13 kişinin ev adreslerine baskın yaptı.
CUMHURİYET GAZETESİ SON DAKİKA HABERLERİ
Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler isimler hakkında işlem yapılıyor. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazar Güray Öz evlerine polis gitti. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu gözaltına alındı. Murat Sabuncu Cumhuriyet Gazetesi'nin başına Can Dündar'ın soruşturma geçirmesinin ardından gelmişti.
Hakkında gözaltı kararı bulunan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay yurtdışında olduğu için gözaltı kararı uygulanamadı. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Güray Öz ise evindeki aramanın ardından gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi'nin etkili kalemlerinden yazar Hikmet Çetinkaya'nın evinde de polis arama yapıyor.
HİKMET ÇETİNKAYA'NIN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR
Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi, gazeteci Orhan Erinç, yazar Hikmet Çetinkaya ile vakıf üyesi ve Cumhuriyet çizeri Musa Kart'ın evlerinde arama kararı olduğu belirtiliyor. Orhan Erinç hakkında yaşından ötürü sadece evinde arama kararı olduğu öğrenildi. Yine Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Turhan Günay, Mustafa Kemal Güngör ile Bülent Utku'nun evlerinde de arama olduğu iddia ediliyor.
CUMHURİYET GAZETESİ'NE NEDEN OPERASYON YAPILDI
Operasyonun Cumhuriyet Gazetesi hakkında Ağustos ayı içerisinde başlatılan ve gazetenin terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işledikleri iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği, bu suç kapsamında kuvvet şüphe ve delillere ulaşıldığı öğrenildi.
CAN DÜNDAR İÇİN YAKALAMA KARARI
Gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında ise yurtdışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı belirtiliyor.
Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:
"Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık Anonim Şirketi (Cumhuriyet Gazetesi) ve gazetenin imtiyaz sahibi konusundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, PKK/KCK ve FETÖ/PDY Terör örgütlerine müzahir olduklarına, 02/04/2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18/08/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.
Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir"
CUMHURİYET GAZETESİ TARİHİ
1924 yılından beri yayınlanan Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyet Vakfı’na aittir. Cumhuriyet gazetesinin isim babası Atatürk’tür. O sıralarda Kurtuluş Savaşı’nı destekleyen ilk gazete olan Yeni Gün’ü yayımlamaya devam eden Yunus Nadi (Abalıoğlu), 7 Mayıs 1924 tarihinde Cumhuriyet’i iki ortağı Nebizâde Hamdi ve Zekeriya Sertel ile birlikte -günümüzde Pembe Konak adıyla anılan- eski İttihat ve Terakki Fırkası Genel Merkez binasında kurdu ve gazeteyi yönetmesi için Zekeriya Sertel’i görevlendirdi. Hüseyin Cahit (Yalçın)’in Tanin'i, Velid Ebüzziya’nın Tasvir-i Efkâr'ı ve Ahmet Emin (Yalman)’ın Vatan'ına karşı yayına başlayan gazete, o dönem için 1 milyona yakın nüfuslu şehirde 7 bin adet satıyordu. Gazetenin adının altında Türkçe yevmi gazete, idare yeri İstanbul, Cağaloğlu yazıyordu. İlk sayıda Yunus Nadi’nin sunuşu ve Mustafa Kemal ile yaptığı röportaj vardı.
Okuyucuları tarafından CUMOK (Cumhuriyet Okurları) adında, bir sivil toplum hareketi kurulmuştur.
8 Mart 2015 tarihinde, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın girişimiyle sayfa düzeni ve tasarımında değişim yapıldı.