Başbakan Binali Yıldırım'dan öğrencilere büyük müjde

Başbakan Binali Yıldırım, öğrencilere burs ve kredi konusuna ilişkin müjdeli açıklamayı gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım, ''2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk, 2017'de 425 liraydı 2018’de bu rakam 470 TL olacak. Bunu ilk defa Elazığ'da açıklıyorum'' şeklinde ifadelere yer verdi.

1

Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılının burs ve kredi rakamını da açıkladı. Bununla birlikte bu yıl hayata geçirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye yönelik açıklamalar da gerçekleştirdi. Törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Öznur Çalık, AK Parti Milletvekilleri, il protokolü, akademisyenler ile öğrenciler katılım sağladı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMASI!

 
Öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını belirten Başbakan Binali Yıldırım;
 
 "Okullara her türlü alt yapıyı yapmışız. Sadece yol yapmamışız, akıl yolu yapmışız. Doğuda ne varsa, batıda o var. İletişimde sayısal uçurumu ortadan kaldırdık. Şuanda okullarımızda etkileşimli tahtalar var, internet bağlantısı var, merkezi sistemler hocalarımız imtihan yapabiliyor. 190 yurdumuz vardı, 562 yeni yurt buna ilave ettik 752’ye çıkarttık. Hizmet standartlarını yükselttik, şimdi otel odaları gibi 3 öğrencinin bir odada kalacağı yurtlarımız var. Öğrencilerimiz burs ve kredi ile desteklendi. 2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk, 2017'de 425 oldu, 2018’de bu rakam 470 olacak. Bunlar önemli gelişmeler yeterlimi yetmez. Bunu da ilk defa Elazığ'da açıklıyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.
 
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI (YKS) SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMA!
 
3,5 milyon genci ilgilendiren üniversite sınavlarına değinen Başbakan Binali Yıldırım;
 
"Üniversite giriş sınavlarında bir değişikliğe gidiliyor. Aslında biraz sadeleştirme. Yani 2 kademeli seçimden, yine 2 kademeli ama aynı günde yapılacak sisteme dönüşüyor. Yüksek Öğretim Kurumları sınava altında 2 oturumda gerçekleşecek bir sınavdan bahsediyoruz. Böylece öğrencilerimiz 3-4 ay boyunca üniversite giriş telaşı ve stresi ile yaşamasın istiyoruz. Esasında üniversitelerde geldiğimiz nokta bugün liselerin mezun ettiği sayı ile üniversitelerimizin kabul ettiği sayı hemen hemen aynı. Ama geçmişten gelen 2 milyon 400 bin öğrencimiz var. İkincisi de en güzel üniversiteye girmek istiyor.
 
Bu sefer orada bir sıkışma oluyor. Tabi ki seçici sisteme ihtiyaç var. Bunu belirleyecek olanda 12 yıllık temel eğitimden aldığınız bilgi birimi artı sınav. Nereyi hak ediyorsanız oraya girmiş olacaksınız. Üniversite sınavı gittikçe rahatlıyor. Yapmanız gereken temel eğitimde kafasını şekillendirme hangi alana gideceğinizi şekillendirmek. TEOG’u da değiştiriyoruz. Herşeyi niye değiştiriyorsunuz diye sorarsanız, değişim daha iyisine getiriyorsa durmadan değiştirmeniz lazım" diyerek sözlerini tamamladı.