Turizmde hedef ‘damak tadı’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha fazla turiste ulaşabilmek için gastronomi turizmini öne çıkarıyor. Turist sayısı 1 milyar 300 milyona ulaşırken, bu turistlerin yüzde 80’i gideceği yerin yemeklerine önem veriyor. Öneriler şöyle:

Betül OĞUZ 

Kaybolan mutfaklar...

Kaybolma riski olan yerel mutfakların korunması çalışmaları yapılmalı. l Gastronomik değeri olan şehirlerin, kademeli olarak artırılmalı. l Seyahat acenteleri ve rehberlere, Türk gastronomi kültürü hakkında uzmanlık eğitimi verilmeli. l İç pazarda, gastronomi turizminin pazarlanması için dışarıda yeme-içme alışkanlığının özendirilmeli. l Yabancı şef, gazeteci ve bloggerların Türk gastronomisini yakından tanımaları için ağırlama faaliyetleri gerçekleştirilmeli.