Taşeron işçi promosyon ücreti ne oldu 2018 Taşeron işçi son dakika kaç para alacak

Taşeron işçilerin promosyonu ne kadar olacak, taşeron işçiler ne kadar yeni promosyon ücreti alacak ve promosyon miktarı ne olacak soruları 2 Nisan kadroya geçişlerin ardından merak konusu oldu. Yıllarca kadro savaşı veren binlerce taşeron işçi yapılan kadro sınavlarının ardından devlet güvencesine ve özel sektörlere geçmeye hak kazandı. Taşeron işçiler için artık yeni bir dönem başladı. Birçok hakkı kazanan işçilerin yeni maaşı ne kadar olacak, zam alacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar... Taşeron çalışanların ücretleri, genelde asgari ücretin katları üzerinden gidiyor. Genel olarak ise taşeron çalışanlarında ücretler, asgari ücretin 1.5 katı düzeyinde bulunuyor. Bu doğrultuda ücretlerin büyük bölümünün 2 bin ila 2 bin 250 TL aralığında olacağı öngörülebilir. Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Taşeron işçilerin kadro durumlarına değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro sürecinin tamamlanmasının ardından geçmişte aldıkları maaşlarının bir buçuk katı oranında promosyon almaya hak kazanacağını açıkladı. Bu çerçevede asgari ücretli bir taşeron çalışan göz önünde bulundurulursa 2 bin 404 liralık tazminat alacağı söylenebilir. Taşeron işçilerin kadroya geçişiyle birlikte birçok yüklenici firmanın atıl duruma geçmesinin firma sahiplerini mağdur ettiğini belirten DTSO Beyaz Liste 6. Grup adayı Şerife Keskin, taşeron firmaların mağduriyetinin giderilmesi için tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Taşeron işçiler ne kadar promosyon alacak, taşeron işçi promosyon parası 2018 yılında ne kadar olacak soruları kadroya geçen taşeron işçilerin gündeminde. Bakan Sarıeroğlu taşeronun merakla beklediği promosyon ücretleri hakkında konuştu. Bakan taşeron işçilerin kadro sürecinin tamamlanmasının ardından geçmişte aldıkları maaşlarının bir buçuk katı oranında promosyon almaya hak kazanacağını açıkladı. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, "En fazla taşerondan kadroya geçişin olduğu il İstanbul, 114 bin 432 kardeşimizin kadroya geçiş işlemi yapıldı. Ankara'da ise 66 bin 510 kişinin kadroya geçiş işlemi tamamladı" dedi. Güvenlik soruşturmasına takılanların ise terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edildiği için elendiği belirtildi. Güvenlik soruşturmasına takılarak elenenlerin 5'i TBMM, 572'si Sağlık Bakanlığı, 6'sı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve 27'sinin Dicle Üniversitesinden olduğu açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Ben tüm emekçi kardeşlerimize, kıymetli ailelerine ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. Çaışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerondan kadroya geçişe ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Sürecin 2 Nisan tarihinde tamamlandığı belirten Bakan Sarıeroğlu 900 bin kişiden fazla işçiyi kapsayan bir çalışma yapıldığını belirtti. Bu rakama geçici mevsimlik işçiler de dahil. Taşerondan kadroya geçiş kapsamında en fazla kadroya geçiş 148 bin 489 kişiyle Sağlık Bakanlığı'nda yaşandı. 

Taşeron kadro başvuru sonuçlarında kesin listeler belli oldu- TIKLA ÖĞREN 

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİ MAAŞI NE KADAR OLDU- TIKLA ÖĞREN 

TAŞERON MAAŞLARI NE KADAR OLACAK

Taşeron çalışanların ücretleri, genelde asgari ücretin katları üzerinden gidiyor. Genel olarak ise taşeron çalışanlarında ücretler, asgari ücretin 1.5 katı düzeyinde bulunuyor. Bu doğrultuda ücretlerin büyük bölümünün 2 bin ila 2 bin 250 TL aralığında olacağı öngörülebilir.

TAŞERON PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR OLACAK

Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Taşeron işçilerin kadro durumlarına değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro sürecinin tamamlanmasının ardından geçmişte aldıkları maaşlarının bir buçuk katı oranında promosyon almaya hak kazanacağını açıkladı. Bu çerçevede asgari ücretli bir taşeron çalışan göz önünde bulundurulursa 2 bin 404 liralık tazminat alacağı söylenebilir.

TAŞERON FİRMALAR İÇİN MAĞDURİYET TALEBİ

Taşeron işçilerin kadroya geçişiyle birlikte birçok yüklenici firmanın atıl duruma geçmesinin firma sahiplerini mağdur ettiğini belirten DTSO Beyaz Liste 6. Grup adayı Şerife Keskin, taşeron firmaların mağduriyetinin giderilmesi için tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Olağanüstü Hal kapsamında, 24 Aralık 2017'de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile resmiyet kazanan taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Beyaz Liste 6. Grup adayı Şerife Keskin, bundan sonraki süreçte de sektörde ivedi bir şekilde taşeron firmaların mağduriyetlerini giderecek tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. İşçilerin kadroya geçmesinin kendileri içinde sevindirici olduğunu anlatan Keskin, hükümetin, ciddi emekler ve sermayeler sonucunda oluşturulan bu firmaların atıl duruma getirilmemesi için gerekli desteklerin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Firmaların daha verimli bir hale gelmesinin gerektiğini anlatan Keskin, “Çok basit bir örnek verecek olursak kurucusu ve yöneticisi olduğum şirketlerim bünyesinde 11 yıllık sektör tecrübemizle binlerce işçi arkadaşlarımızla çalışma imkanı elde ettik. Firmalarımız uhdesinde olan 3 ilçe hastanemiz, bir belediyemiz, Ankara ve İstanbul illerindeki kredi yurtlar kurumu ve diğer kamu kuruluşlarındaki hizmet yerlerimizde temizlik, güvenlik, otomasyon, kent temizliği, iklimlendirme hizmetlerini yerine getiren işçilerimiz taşeron yasası kapsamına alınmışlardır. Bizler gibi 20 bine yakın firma bulunmaktadır. Hükümetin bizim gibi firmaların mağduriyetlerinin giderilmesi yönündeki çalışmaları da bu süreçten sonra başlatması gerekmektedir” dedi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER DE DAHİL...

Çaışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerondan kadroya geçişe ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Sürecin 2 Nisan tarihinde tamamlandığı belirten Bakan Sarıeroğlu 900 bin kişiden fazla işçiyi kapsayan bir çalışma yapıldığını belirtti. Bu rakama geçici mevsimlik işçiler de dahil.

HANGİ BAKANLIKTAN KAÇ KİŞİ KADROYA GEÇTİ?

Taşerondan kadroya geçiş kapsamında en fazla kadroya geçiş 148 bin 489 kişiyle Sağlık Bakanlığı'nda yaşandı. Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi kapsamında kadroya geçenlerin kurumlara göre dağılımı şöyle: 

Cumhurbaşkanlığı: 819
Başbakanlık: bin 221
TBMM: Bin 157
Sağlık Bakanlığı: 148 bin 489
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: 7 bin 480
Milli Eğitim Bakanlığı: 31 bin 908
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: 31 bin 991
Gençlik ve Spor Bakanlığı: 35 bin 697...

EN FAZLA KADROYA GEÇİŞ OLAN İL İSTANBUL

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, "En fazla taşerondan kadroya geçişin olduğu il İstanbul, 114 bin 432 kardeşimizin kadroya geçiş işlemi yapıldı. Ankara'da ise 66 bin 510 kişinin kadroya geçiş işlemi tamamladı" dedi.

GÜVENLİK SORUŞTURMASINA TAKILANLAR

Güvenlik soruşturmasına takılanların ise terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edildiği için elendiği belirtildi. Güvenlik soruşturmasına takılarak elenenlerin 5'i TBMM, 572'si Sağlık Bakanlığı, 6'sı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve 27'sinin Dicle Üniversitesinden olduğu açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Ben tüm emekçi kardeşlerimize, kıymetli ailelerine ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.