Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan biri olan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaların hızlandırıldığını belirterek, "Tüneli, 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız" dedi. Türkiye'nin kuzeyiyle güneyinin 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlanacağını dile getiren Arslan, bu hatlardan son üçünün Karadeniz'i Doğu Anadolu ve Akdeniz ile buluşturacağını söyledi. Çalışmalarda önemli mesafe katedildiğinin altını çizen Arslan, şöyle devam etti:
KORİDORLAR TAMAMLANMALI
"Biz ülkeyi boydan boya bölünmüş yollarla donatırken doğu-batı koridorlarının çok önem taşıdığını söyledik ve bu konuda büyük mesafe katettik ancak bu güzergahlar kuzey-güney koridorlarıyla tamamlanmazsa başarılı olamayız. Bu başarının yakalanması, ulaştırma koridorlarının birbirini tamamlaması, ülkemizin gelişmesi, büyümesi, ticaretinin artması adına bunların hep birlikte yapılması lazım." Bakan Arslan, Karadeniz kıyısındaki Artvin'in Hopa İlçesi'nden başlayan, Cankurtaran Tüneli üzerinden Artvin'e ulaşan koridorun, Ardahan'a kadar ulaşarak hem yol mesafesini kısaltacağını hem de kolay ulaşım sağlayacağına dikkat çekti.
Dünyanın en uzun ikinci geçidi olacak
Bakan Arslan, Rize'nin İkizdere İlçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli'nin stratejik önemine işaret ederek, dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak Ovit'in 14 bin 200 metrelik güzergahı ve devamında Kop Tüneli ile Erzincan'a ulaşımı kolaylaştıracağını anlattı.
Zigana'ya da dikkat çekti
Bakan Arslan, kuzeyle güneyi birbirine bağlayacak tünellerden birinin de Zigana olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Zigana Tüneli de Trabzon'u Gümüşhane'den Erzincan ve Bayburt'a, oradan da Erzurum'a bağlayacak. Devamındaki Kop Tüneli'yle koridoru tamamlayacağız."