Yükseköğretimdeki 18’inci yılını geride bırakan Okan Üniversitesi, “Okan” markasını 150 milyon dolar yatırımla sağlık sektörüne taşıdı. Geçen yıl kasım ayında, 50 bin metrekare kapalı alana sahip, 250 yatak kapasiteli Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni Tuzla’da hizmete açan grup, Tuzla’da ikinci hastaneyi açmaya hazırlanıyor. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, 2014’te de Mecidiyeköy’de Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni açtıklarını hatırlatarak, "Sağlık sektöründe büyümemize eylül ayında hizmete açacağımız ikinci diş hastanesiyle devam ediyoruz" dedi.
ÖĞRENCİYE PRATİK,MEZUNLARA İŞ
Okan Üniversitesi'nin, söz konusu hastanelerle hem öğrencilere pratik hem de mezunlarına iş imkanı sunduğunu vurgulayan Bekir Okan, "Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Hastanesi, son teknoloji alt yapısı ile 8 bin metrekare kapalı alanda 107 üniteyle hizmet verecek.
1 yabancı öğrenci yılda 30 bin $ demek
Okan Üniversitesi'nin yabancı öğrenciler tarafından tercih edilen bir okul haline geldiğini de vurgulayan Bekir Okan, "Bulgaristan'dan Nijerya'ya , Rusya'ya kadar yabancı öğrenci sayımız 1000'e ulaştı" dedi. Yabancı öğrencilerin Türkiye ekonomisi için de önem taşıdığına dikkat çeken Okan, "Bir yabancı öğrenci Türkiye'de üniversite okuduğunda, okul parası, ev kirası, buradaki harcamalar derken, ekonomiye yılda 30 bin dolar katkı sağlıyor. 4 yılda bu rakam 120 bin dolara ulaşıyor" şeklinde konuştu.
150 - 200 kişi kapasiteli 3 amfi var
Okan, "150-200 kişi kapasiteli 3 adet amfi, 4 adet seminer salonu, teknolojik donanımlı kütüphanesi bulunan hastane, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Mecidiyeköy’deki Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile entegre PACS alt yapısına da sahip olacak" diye konuştu.