Kendi etini üretti, satışları 3’e katladı

Uygun fiyatlı ete erişimi artırmak için 5 yıl önce İzmir’e 100 milyon TL’lik işleme tesisi açan Migros, satışları 3’e katladı. 

Özgül ÖZTÜRK

100 milyon TL yatırımla İzmir’de kurduğu et işleme tesisiyle kendi et üretimini yapmaya başlayan Migros, et satışlarını 5 yılda 3’e katladı. Marka yılda 62 bin ton et işleyip satıyor. Türkiye’nin en büyük et işleme merkezi olan MİGET’i gazetecilerle dolaşan Migros Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, “MİGET’le 81 ildeki 2060 mağazamıza günde 100-200 ton arasında ürün yolluyoruz. Bu tesisle et satışlarımızı 5 yılda 3’e katladık” dedi. 

BESİCİYE DESTEK VERİYOR

Bu tesisle 1000 üreticiden ürün aldıklarını dile getiren Rodoslu şunları kaydetti: “Bu tesisle Migros’a hammadde temin eden besicilerin hem kalite gelişimi hem verimlilik konusunda dünya standartlarına ulaşmalarını sağladık.  400 kişinin çalıştığı bu tesiste işlediğimiz eti 220 kontrolden geçirip, vatandaşa sunuyoruz. Migros bünyesinde 3 bin kasaba iş veriyoruz” 

Ucuz et projesiyle fiyat artışları durdu 

Et ve Süt Kurumu’nun başlattığı ucuz et uygulamasının enflasyonla mücadeleye önemli katkı sağladığını anlatan Rodoslu, “Bu uygulamayla uanda marketimizde 29 TL’ye kıyma 31 TL’ye kuşbaşı satıyoruz” dedi. Kırmızı ette uygun fiyatın yakalanabilmesinde en önemli unsurun, üreticinin desteklenmesi olduğunu belirten Rodoslu, “Tarım ve Orman Bakanlığı et fiyatlarını kalıcı olarak düşürecek formüller üzerinde çalışıyor” diye konuştu.