Gram altında sert düşüş! Psikolojik sınır yıkıldı

Güvenli liman talebiyle hızla yükselen altının ons fiyatı, psikolojik sınır olan 2000 doların altına inmesiyle gram altında da sert düşüş görüldü. Altının gram fiyatı an itibariyle 456 TL'den işlem görüyor.

Koronavirüs pandemisi, dolardaki değer kaybı ve ABD-Çin arasındaki gerilim yatırımcıların altına yönelmesine neden oldu. Güvenli liman talebiyle hızla yükselen altının ons fiyatı psikolojik sınır olan 2000 doların altına inmesiyle gram altında da sert düşüş görüldü. Altının gram fiyatı an itibariyle 456 TL'den işlem görüyor.

ALTINDA PSİKOLOJİK SINIR YIKILDI

Ons altının 2000 dolar seviyesini aşmasıyla birlikte yeni rekorların gelebileceği açıklamasında bulunan bazı uzmanlar bir yandan da bu seviyenin kritik olduğunu ve satışların gelmesiyle birlikte yatırımcıların büyük zarar edebileceğini belirtmişti.

Ons altın bugün en düşük 1990 dolar, en yüksek ise 2030 dolar seviyesini gördü.

Buna paralel olarak gram altın fiyatı an itibariyle 456 TL'den işlem görüyor.

Çeyrek altın 757 lira, Cumhuriyet altını 3.127 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, 1.985 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, global ölçekte makroekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ABD Merkez Bankası (Fed) için daha fazla eylem alanı gördüğünü açıklamasının risk algısını düşürdüğünü ve altın fiyatlarını baskıladığını söyledi.

Bugün Avrupa'da ZEW ekonomik görünüm endeksleri ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) öne çıktığını belirten analistler, Kovid-19 tedavisine ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu aktardı.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.980 doların destek olarak öne çıktığını, gram altında ise 460-490 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Altın fiyatlarındaki düşüş, eylül tahminlerini altüst etti: İşte altın fiyatlarında yeni beklenti